Polska karczma : restauracja, kawiarnia
CHARAKTERYSTYKA POLSKIEGO PRZEMYSŁU GASTRONOMICZNEGO OD ŚREDNIOWIECZA AŻ DO CZASÓW POLSKI LUDOWEJ.
Odpowiedzialność: | Bohdan Baranowski. | Hasła: | Gastronomia - historia - Polska Kucharstwo - historia Obyczaje - historia - Polska |
Adres wydawniczy: | Wrocław [etc.] : Zakład Narodowy im. Ossolińskich, 1979. |
Opis fizyczny: | 139 s., [50] k. tabl., IV s. tabl. kolor. : il. ; 19x21 cm. |
Uwagi: | Bibliogr. |
Skocz do: | Inne pozycje tego autora w zbiorach biblioteki |
Dodaj recenzje, komentarz |
- Średniowieczne taberny
- Karczmy, gospody i zajazdy w XVI-XVIII wieku
- Szynki, traktiernie, piwiarnie z I. poł. XIX wieku
- Restauracje i kawiarnie II. poł. XIX i pierwszych lat XX wieku
- W czasach Drugiej Rzeczypospolitej
- Cienie i blaski gastronomii w Polsce Ludowej
- Gastronomia w folklorze, literaturze i sztuce.
- Bibliografia.
Zobacz spis treści
Sprawdź dostępność, zarezerwuj (zamów):
(kliknij w nazwę placówki - więcej informacji)