Miejsko-Gminna Biblioteka Publiczna

w Karczewie

book
book

Polska karczma : restauracja, kawiarnia

Autor: Baranowski, Bohdan




CHARAKTERYSTYKA POLSKIEGO PRZEMYSŁU GASTRONOMICZNEGO OD ŚREDNIOWIECZA AŻ DO CZASÓW POLSKI LUDOWEJ.


Odpowiedzialność:Bohdan Baranowski.
Hasła:Gastronomia - historia - Polska
Kucharstwo - historia
Obyczaje - historia - Polska
Adres wydawniczy:Wrocław [etc.] : Zakład Narodowy im. Ossolińskich, 1979.
Opis fizyczny:139 s., [50] k. tabl., IV s. tabl. kolor. : il. ; 19x21 cm.
Uwagi:Bibliogr.
Skocz do:Inne pozycje tego autora w zbiorach biblioteki
Dodaj recenzje, komentarz
Spis treści:

  1. Średniowieczne taberny
  2. Karczmy, gospody i zajazdy w XVI-XVIII wieku
  3. Szynki, traktiernie, piwiarnie z I. poł. XIX wieku
  4. Restauracje i kawiarnie II. poł. XIX i pierwszych lat XX wieku
  5. W czasach Drugiej Rzeczypospolitej
  6. Cienie i blaski gastronomii w Polsce Ludowej
  7. Gastronomia w folklorze, literaturze i sztuce.
  8. Bibliografia.

Zobacz spis treści



Sprawdź dostępność, zarezerwuj (zamów):

(kliknij w nazwę placówki - więcej informacji)

MGBP Karczew
ul. Widok 2, 05 – 480 Karczew

Sygnatura: 64
Numer inw.: 44654
Dostępność: wypożyczana na 30 dni

schowek


Inne pozycje tego autora w zbiorach biblioteki:

bookbook


Dodaj komentarz do pozycji:

Swoją opinię można wyrazić po uprzednim zalogowaniu.